EG Group en ExxonMobil komen overeen Texaco- en Firezone-tankstations in de Benelux om te bouwen naar Esso-stations

• Strategische omkleuring naar een toonaangevend wereldmerk, met hoogwaardige brandstoffen en raffinaderijen van wereldklasse
• Met deze ombouw zullen klanten genieten van een uitstekende ervaring, met ESSO als toonaangevend merk en een uitgebreid netwerk in de Benelux
• Project versterkt de strategische Europese samenwerking tussen EG Group en ExxonMobil

Breda, Nederland, 18 januari 2018 – EG Group en ExxonMobil in de Benelux kondigen aan dat EG Group honderden tankstations in de Benelux zal omkleuren naar ESSO-stations gedurende 2018. Het eerste tankstation wordt momenteel omgebouwd in Rotterdam, aan de Adriaan Volkerlaan 8. 

Op dit moment heeft EG Group een netwerk van ruim 650 Texaco- en Firezone-tankstations in de Benelux. EG Group zal in het eerste kwartaal van 2018 beginnen met de ombouw en verwacht voor het einde van het jaar de grote meerdeheid van de stations te hebben omgekleurd.

Mohsin Issa, mede-CEO EG Group: “Met ESSO voegen we een zeer sterk merk toe aan ons aanbod in de Benelux. Hierdoor kunnen we onze klanten in Nederland, België en Luxemburg voorzien van SynergyTM-brandstoffen en Mobil-smeermiddelen. We kunnen voordeel halen uit de sterke innovatie- en marketingondersteuning van ExxonMobil, omdat zij zich in de Benelux blijven richten op het ontwikkelen en in de markt zetten van het ESSOmerk. In combinatie met onze inspanningen op het gebied van convenience en food-to-go, werken we er hard aan om onze klanten de beste merken en ervaringen te bieden.”

Hugo Detré, Retail Fuels Sales Director voor Europa/Afrika bij ExxonMobil: “Door de uitbreiding van onze samenwerking met EG Group kan ExxonMobil zijn positie als een van de grote brandstofnetwerken binnen de retailmarkt in de Benelux versterken. Door de combinatie van de expertise van EG Group op het gebied van de exploitatie van tankstations en hun sterke shop -concepten samen met ons sterk ESSO-merk, onze hoogwaardige SynergyTM-brandstoffen en onze marketingexpertise, kunnen beide bedrijven de klanten in de Benelux een uitstekende ervaring bieden.”

Jan Michielsen, CEO ExxonMobil Benelux: “Deze overeenkomst onderstreept ons lange-termijn engagement aan de brandstoffenmarkt in de Benelux. We investeren daarnaast meer dan 2 miljard euro in onze strategische raffinaderijen in Antwerpen en Rotterdam om schonere transportbrandstoffen en hoogwaardige basisoliën voor autosmeermiddelen te kunnen produceren.”

EG Group en ExxonMobil werken nauw samen. De twee bedrijven hebben reeds een zeer succesvol merkverdelersmodel opgezet voor een deel van de portefeuille in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en hebben onlangs in Italië en Duitsland een soortgelijke overeenkomst ondertekend. De conversie naar ESSO-stations in de Benelux versterkt de strategische samenwerking met ExxonMobil voor zowel de verkoop van motorbrandstoffen op stations als andere gerelateerde bedrijfsmiddelen van EG. Door deze conversie wordt EG Group de grootste retailbrandstoffenklant van ExxonMobil in Europa. De sterke samenwerking biedt EG Group meer mogelijkheden om in de toekomst door te groeien naar de belangrijkste onafhankelijke forecourt-retailer van Europa. Op de naar ESSO omgekleurde stations zal zowel de GO brandstoffenkaart van EG Group aanvaard worden als de ESSO Card.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ExxonMobil, het grootste internationaal beursgenoteerde olie- en gasbedrijf, gebruikt technologie en innovatie
om te voorzien in de groeiende wereldwijde behoefte aan energie. ExxonMobil is een van de grootste raffinadeurs
en verkopers van aardolieproducten. De chemie-tak is een van de grootste ter wereld. In de Benelux heeft
ExxonMobil 2 raffinaderijen, 7 petrochemische fabrieken, een smeeroliefabriek en een Europees hoofdkantoor
en Research & Technology-centrum in Brussel.www.exxonmobil.be / www.exxonmobil.nl /www.exxonmobil.com

EG Group is een van de grootste onafhankelijke retailers binnen Europa met een gevestigde naam op het gebied
van brandstoffen, convenience en food-to-go. EG Group bezit en exploiteert ongeveer 2600 locaties in 6 landen:
VK, Frankrijk, Benelux en Italië. Later dit jaar zal de EG Group ook het onlangs aangekochte Duitse ESSO-netwerk
gaan exploiteren (onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten). EG Group exploiteert
dan ongeveer 3500 stations in heel Europa. www.eurogarages.com

Nieuw in ons netwerk: Roeselare

Per 12 december 2017 is het Go ‘The easy way’ netwerk uitgebreid met een station in Roeselare! Het Texaco station is gelegen aan de Herderstraat 38 vlakbij de haven van Roeselare. Door de rustige ligging en ruime oprit is ze makkelijk bereikbaar voor zowel personenauto’s als voor vrachtwagens, zelfs met trekker en oplegger.

Voorzieningen

Naast de normale pompen met Diesel, Euro 95 en Euro 98is er een high speed pump diesel aanwezig voor vrachtwagens. Het station heeft ook een kleine shop met frisdranken en autobenodigdheden zoals motorolie, ruitensproeiervloeistof, koelvloeistof.    

 Go ‘The easy way’ netwerk

Het Go ‘The easy way’ netwerk in België telt inmiddels 800 stations. Naast alle Texaco stations kun je ook terecht bij Q8 en Octa+ stations. Kijk voor een compleet overzicht van het Go ‘The easy way’ netwerk op de stationsvinder of download onze App. Deze download je gratis in de App Store of via Google Play. Zoek op ‘Go the easy way’

Wij verwelkomen u graag binnenkort op Station Roeselare of één van onze andere stations.

Texaco station Erquennes gesloten

Vanaf 1 oktober  2017 is het volgende station niet langer onderdeel van ons brede netwerk.

Texaco Erquennes, Rue du Rat d'Eau 56             
Als alternatief raden wij u de volgende stations aan:

Texaco Dour, Rue Estiévenart 32  Texaco Boussu, Rue Neuve 103

We hopen u terug te zien op een van onze andere 500 Texaco stations in de Benelux.

Texaco station Kontich gesloten

Vanaf 1 december 2017 is het volgende station niet langer onderdeel van ons brede netwerk.

Texaco Kontich, Antwerpsesteenweg 118
Als alternatief raden wij u de volgende stations aan:

Texaco Kontich, Prins Boudewijnlaan 3  Texaco Wilrijk, Doornstraat 226

We hopen u terug te zien op een van onze andere 500 Texaco stations in de Benelux.

ENGIE opent LNG tankstation bij Texaco Heerenveen

ENGIE heeft in samenwerking met Texaco  in Heerenveen een LNG station voor vrachtwagens ontwikkeld.Hierdoor wordt LNG, een schoon en stil alternatief voor diesel, breder beschikbaar voor trucks in de noordelijke regio. 

Het gebruik van de schonere brandstof LNG in de transportsector draagt direct bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit. Het LNG station is woensdag 5 april 2017 geopend door wethouder Siebren Siebenga van de gemeente Heerenveen. 

Texaco Heerenveen is  vindbaar nabij knooppunt van de A7 en A32.